SSVP-190-ANI

Despre Noi

Societatea Saint Vincent de Paul este o organizație internațională formată din laici, care caută creștere personală și spirituală prin slujirea celor mai nevoiași.

Originile Societății Saint Vincent de Paul
Paris. Franţa. 23 aprilie 1833.

Un grup de tineri studenți, văzând inegalitatea socială și nedreptatea din jurul lor, au decis să ia măsuri, sperând să schimbe lumea. Au format prima „Conferință de Caritate”, un grup de prieteni care au vrut să-și împărtășească credința și să o pună în practică.

Rugăciunea și acțiunea s-au unit în vizitele lor în cartierul Mouffetard, una dintre cele mai sărace părți ale Parisului. O Fiică a Carității, sora Rosalie Rendu, a fost cea care i-a îndrumat și sprijinit, instruindu-i despre învățăturile Sfântului Vincențiu de Paul.

În 1834, Conferințele l-au luat pe Sfântul Vincențiu drept patron și s-au dedicat Sfintei Fecioare Maria. În anul următor, a fost elaborată prima Regulă, iar în 1839 s-a format Consiliul General Internațional.

Societatea Sfântul Vincențiu de Paul pe plan global :
este prezent în mai mult de 150 țări, are în prezent peste 800 000 membrii și 1 500 000 voluntari. Ei oferă zilnic ajutor la mai mult de 30 milioane oameni. Domeniul de activare principal este social umanitar, oferind sprijin atât material cât și psihic pentru familiile aflate în dificultate.

Familiile

Sprijin pentru familiile cele mai nevoiașe, cu ajutor direct, oferind hrană, îmbrăcăminte și bunuri de uz casnic. Oferim suport personal, cu diverse programe de orientare socială și de angajare pentru îmbunătățirea perspectivelor de viitor.

Refugiați și imigranți
Societatea răspunde diverselor circumstanțe care duc la mișcarea migratoare, cu cel mai mare respect pentru integritatea umană, cultură și situațiile familiale.
În funcție de problemele din țară, am implementat programe de prim ajutor, tabere de refugiați, programe de integrare și formare a imigranților, consiliere juridică și îndrumare în sănătate, printre altele.

Oamenii care sunt bolnavi
SSVP oferă îngrijire și sprijin persoanelor bolnave, în special pacienților care sunt singuri sau ale căror familii nu pot avea grijă de ei. Dezvoltăm campanii de sănătate și promovăm crearea de centre medicale.
Asociația Sfântul Vincențiu de Paul participă și la întâlnirile UNESCO, contribuie ca consilier la Organizația interguvernamentală a Națiunilor Unite (ECOSOC), este membru a Mișcării internaționale romane catolice pentru climă, și de asemenea contribuie la realizarea celor 17 scopuri formulate de către Organizația interguvernamentală a Națiunilor Unite pentru o dezvoltare sustenabilă până în anul 2030 ( SDGs )

Serviciul de Ambulanță Vincențian pentru Copii este un proiect al Asociației Sfântul Vincențiu de Paul din Oradea.  Facem parte dintr-o organizație prezentă în 150 de țări, cu peste 80.000 de membrii și 1.500.000 voluntari, cu o tradiție în caritate de 190 ani.

Divizia medicală în Oradea este înființată din 2022, oferind servicii de transport medical și urgențe prespitalicești cu prima ambulanță non profit pediatrică din România și instructaje în primul ajutor pentru laici.

Domeniul de activitate principal pentru ambulanța pentru copii sunt transferurile in străinătate a copiilor cu probleme medicale grave, care sunt asigurate din donații, cu echipaj voluntar specializat in medicină de urgență prespitalicească și pediatrie.  Scopul ambulanței este de a asigura un transport copiilor cu afecțiuni medicale severe, care necesită tratament sau intervenție chirurgicală in străinătate scutind familia de costul transportului. Prevenția și educația medicală este o componentă importantă în educația socială, care trebuie începută de la vârste fragede.  Echipa ambulanței pentru copii oferă instructaje  și prezentări de prim ajutor de bază la adult, copil, și sugar,  elevilor din licee, profesorilor și părinților, pentru a preveni și și a ști conduitele in cazul unei urgențe medicale în locuri publice sau la domiciliu.

Suntem prezenți pentru a fi lângă pacient, într-o ambulanță echipată conform standardelor legale,  îmbunătățită cu jucării și echipaje zâmbărețe.